Kevesen virrasztottak Bándyért az esőben

2012.07.21. 21:03

Alig kéttucatnyian jelentek meg a csendes esőben a Szent István Bazilikánál a két hete meggyilkolt pécsi pszichológus, Bándy Kata emlékére rendezett gyertyagyújtáson. Helyszíni tudósítónk jelentése szerint a megemlékezés csendes, békés.

Csendben emlékeztek páran az esőben
Fotó: Huszti István

A szervezők este héttől éjfélig terveznek a téren virrasztani Bándy emlékére. A megemlékezés Facebook-oldalán négyszázan jelezték részvételüket.

A megemlékezésen, ahol Bándy mellett általában is emlékeznek a nők elleni erőszak áldozataira, több civil szervezet, így a Magyar Helsinki Bizottság, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom (MMM), a Közéleti Roma Nők, a Kugler Art Szalon, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek), a MONA Magyarországi Női Alapítvány, a NANE Egyesület (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület), a PATENT Egyesület, a Romani Design, a Romaversitas Alapítvány, a Születésház Egyesület, az Uccu Alapítvány és az X Kommunikációs Központ is jelezte részvételét.

 02

Bándy Kata július 8-án, vasárnap hajnalban tűnt el, miután egy szórakozóhelyről hazaindult. Holttestét július 11-én, szerdán találták meg otthonától fél kilométerre. Feltételezett gyilkosát egy héttel később fogták el, P. László azóta beismerő vallomást tett. A rendőrség ennek ellenére folytatta a nyomozást.

A gyilkossággal összefüggésben P. unokatestvérét is keresték, és sokáig tartotta magát a pletyka, hogy P. nem egyedül követte el a bűncselekményt. A sok homályos részletről itt olvashat. A rendőrség viszont július 21-én bejelentette, hogy a nyomozás szerint P. egyedül gyilkolt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport