Konrád
5 °C
17 °C

Több mint 80 ezer látogató a Hegyalján

2012.07.22. 18:27

Több mint nyolcvanezer látogatót vonzott a Tokaj és Rakamaz határában megrendezett 13. Borsodi Hegyalja Fesztivál, amely a hétvégén zárta kapuit. Bukovinszky Béla főszervező szerint nézőcsúcs idén ugyan nem született, de a látogatók száma megközelítette a tavalyi 85 ezret. Bukovinszky elmondta, hogy nagyon sokan jöttek el az idei fesztiválra a határon túlról, például a közeli Kassáról is, ami jelzi, hogy a rendezvény iránt a szomszédos országokból is nő az érdeklődés. Az idei fesztiválon ráadásul megdőlt az együtt zuhanyzás Guinness-rekordja: több mint négyszázan tusoltak egyszerre, egy időben a rakamazi Tisza kempingben.

Szerdától szombatig kilenc színpadon kétszáz fellépő, köztük negyven külföldi zenekar szórakoztatta a látogatókat a rakamazi Tisza kempingben kijelölt fesztiválterületen. Idén először tartottak hivatalos nulladik napot; a keddi beköltözést a hegyaljai zenekarok fellépésével tették kellemesebbé a szervezők. A szervezők szerint a legerősebb nap a szerda és a péntek volt, szombaton az időjárás már nem kedvezett annyira a fesztiválozóknak.

A fellépők közül pénteken a New York-i Biohazardra voltak a legtöbben kíváncsiak, szerdán pedig a német Alphaville volt az abszolút győztes a zenekarok sorában, de a svéd Arch Enemy és a brit Enter Shikari is népszerű volt. A második napon az amerikai Everlast adott különleges, akusztikus koncertet, de színpadra lépett a Suicide Silence, a Parov Stelar Band, a Skindred, a Stereo MC's, a Danko Jones, az Evil Nine, az Exodus, a Black Sun Empire, a Pendulum és a finn Sonata Arctica is. A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon a magyar együttesek közül koncertet adott például a 30Y, a Kowalsky meg a Vega Big Band Special, a Nemjuci, a Kerekes Band, Copy Con, Péterfy Bori & Love Band, a Csík Zenekar és az Ektomorf.