Orbán Viktor kedden a Dunán egyeztet

2012.07.23. 08:24

Orbán Viktor kormányfő kedden a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a vezetőivel egyeztet egy dunai hajón, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Orbán először egy szűk körű megbeszélést tart, ahol a Miniszterelnökség küldöttsége mellett jelen lesz Ágh Péter, a Fidelitas elnöke is. Orbán ezt követően 100-120 választmányi tag előtt ismereti a fiatalok helyzetével kapcsolatban eddig megtett és a kormányzati ciklus második felére tervezett lépéseket.

A miniszterelnök hétfő délelőtt az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) folytatja konzultációsorozatát. A megbeszélésen Farkas Flórián, az ORÖ elnöke, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Varga József (Fidesz) országgyűlési képviselő és az ORÖ vezető tisztségviselői vesznek részt.

Orbán Viktor július 16-31. között azokkal a politikai és társadalmi szervezetekkel konzultál,a amelyekkel a Fidesz a 2010-es parlamenti választások előtt szövetségi szerződést írt alá. Hétfőn a kormányfő a Kereszténydemokrata Néppárt vezetőivel, kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével, pénteken a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnökével tárgyalt.