Az elnökség elé hívatták Szegedit

2012.07.25. 16:31

Szegedi Csanádot, a Jobbik EP-képviselőjét beidézték a párt következő elnökségi ülésére. Nem kizárt, hogy felszólítják, váljon meg brüsszeli székétől a BAZ megyei pártelnökséget is betöltő politikus.

Kedden ugyanis Novák Előd, a párt alelnöke a Facebookon felvetette, hogy Szegedinek ott kellene hagynia az Európai Parlamentet. Az ok: azt mondta Szegedi, hogy nem tudta, hogy zsidó, pedig hangfelvétel van róla, hogy már 2010-ben is tudta. Vagyis Novák szerint Szegedi hazudott, és ennek következménye kell hogy legyen.

Szegedi Csanádról nemrégiben jelent meg egy Jobbiktól jobbra álló honlapon, hogy anyai nagymamája zsidó. Szegedi erre reagálva közölte, hogy tényleg az, de ezt csak 2011 vége óta tudja. Ezután sok jobbos fórumon téma volt, hogy a Jobbik megtűrhet-e egy zsidó származású politikust. Eddig a párt vezetése nem nyilatkozott az ügyben.

A múlt héten azonban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely 2010-ben készülhetett, és amelyen Szegedit egy Ambrus Zoltán nevű férfi szembesíti származásával. A felvételen Szegedi EP-s pénzt ígér Ambrusnak. A felvételt úgy is lehet értelmezni, hogy Szegedi Ambrus hallgatását akarja megvásárolni. Szegedi azt állítja, hogy a felvételt manipulálták, ő nem nem vette komolyan a származásával kapcsolatos állításokat.

Most tehát nem azért állítják az elnökség ítélőszéke elé Szegedit mert zsidó, hanem mert azt mondta, hogy nem tudta hogy zsidó, pedig erős a gyanú, hogy tudhatta.

Szegedi egyébként úgy tűnik, hogy készen áll arra, hogy esetleg el kell búcsúznia munkatársától, Morvai Krisztinától, aki szintén a Jobbik EP-képviselője. "Pár nap múlva országos elnökségi ülés lesz, ahol meggyőződésem, hogy bölcs döntés fog születni. Én természetesen készen állok, hogy ha kell, visszalépek kettőt" - írja a Facebookon.