Ödön
1 °C
11 °C

A kormány továbbra is számít Baán Lászlóra és Ókovács Szilveszterre

2012.07.28. 17:41

Továbbra is számít a kormány Baán Lászlóra és Ókovács Szilveszterre, az augusztus 31-i hatállyal felmentett kormánybiztosokra; feladataik az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) kerülnek – közölte a tárca.

A kabinet továbbra is kiemelt fontosságúnak tekinti az Opera és az Erkel Színház jövőjének megfelelő rendezését, valamint az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes, azaz a múzeumi negyed koncepciójának kidolgozását és megvalósítását – írta az erőforrás-minisztérium, tudatva, hogy a kormányzati hatáskörök átszervezése miatt a két feladat a kabinet közvetlen irányítása alól a kultúrát is felügyelő Emmihez kerül, s abban a továbbiakban is fontos szerepet kap Baán László és Ókovács Szilveszter.

A Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg, s a Kormányszóvivői Iroda is közölte, hogy felmentették kormánybiztosi tisztségéből augusztus 31-i hatállyal Baán Lászlót és Ókovács Szilvesztert, valamint az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős Budai Gyulát.

Baán Lászlót 2011 szeptemberében nevezték ki az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes, a múzeumi negyed koncepciójáért felelős kormánybiztossá. A tavaly őszi kormányhatározat szerint kormánybiztosi megbízatása - a Szépművészeti Múzeum főigazgatói teendőinek meghagyása mellett - 2013. szeptember 30-ig szólt volna. A kormány július elején fogadta el azt a koncepciót, amely szerint öt új épületnek és hat intézménynek adhat otthont a legkorábban 2018-ban megvalósuló múzeumi negyed.

Ókovács Szilveszter 2011 augusztusa óta a Magyar Állami Operaház irányításáért felelős kormánybiztos. Őt tavaly augusztusban a Magyar Állami Operaház irányításával kapcsolatos feladatok ellátására az intézmény főigazgatói munkakörének betöltéséig, de legfeljebb kétéves időtartamra nevezte ki kormánybiztossá a miniszterelnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?