Kiköltözés helyett felgyújtotta a lakást az albérlő

2012.07.31. 09:17 Módosítva: 2012.07.31. 12:13

Tűz volt kedd hajnalban egy négyemeletes orosházi társasház egyik lakásában. A tűzoltóságra hajnal 4 óra 10 perckor érkezett bejelentés arról, hogy lángol a Deák Ferenc utca 2. szám alatti ház első emeleti lakása.

"Feleségem arra ébredt 4 óra után pár perccel, hogy áll a füst a lakásban. Először azt hittük, nálunk gyulladt meg valami. Az erkélyre rohanva azonban láttuk, hogy a mellettünk lévő lépcsőház első emeltén lángok törnek ki az utca felé, majd hallottuk, ahogy robbannak a hőtől az üvegek" - nyilatkozta az oroscafe.hu orosházi hírszájtnak Kovács Péter, az egyik szomszéd.

A rendőrséget is riasztották. Hamarosan kiderült, hogy szándékos gyújtogatás történt, a lakást az albérlő gyújtotta fel.

Az 52 éves férfinak kedden kellett volna kiköltöznie, ehelyett felgyújtotta a lakást. A tűz miatt ő is az utcára menekült, füstmérgezés gyanújával kórházba is szállították.

A lakás tulajdonosának egyik hozzátartozója szerint a férfi nem fizette az albérleti díjat, ezért kellett volna kiköltönie, írja az oroscafe.hu. A lap értesülései szerint a nappaliban gyújtott tüzet, a szoba teljesen kiégett. A szomszédok szerint a férfi korábban többször is hangosan öngyilkossággal fenyegetőzött.

A szándékos károkozással kétmilliós kár keletkezett. A rendőrség rongálás megalapozott gyanújával indított eljárást.