Kirúgták, mert nem jött ki az államtitkárral

2012.08.01. 12:14
Lecserélték a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtófőnökét, mert állítólag tiszteletlenül viselkedett a tárca államtitkárával. Tátrai Esztert szerdától a Magyar Posta korábbi szóvivője, Szerdahelyi Kinga váltja.

Nem jött ki a Vidékfejlesztési Minisztérium nem rég kinevezett parlamenti államtitkárával, Budai Gyulával a tárca sajtófőnöke, ezért menesztették.

A napokban távozott a földművelési tárca kommunikációját eddig vezető Tátrai Eszter. Az Index információi szerint a kettejük közötti ellentét már hetek óta érezhető volt: az államtitkár azt kifogásolta, hogy a sajtófőnök tiszteletlenül viselkedett vele, ráadásul munkakapcsolatuk sem volt zökkenőmentes.

Forrásaink szerint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter próbálta menteni a helyzetet, de az ő támogatása is kevés volt.

Tátrai egy évtizede került Orbán Viktor mellé a Fidesz sajtóosztályára, később pedig a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának fideszes elnökségi tagja volt. A minisztériumban Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta korábbi szóvivője veszi át a helyét.