Súlyosbították a V. László elleni gyanúsítást

2012.08.02. 21:32

Bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg ma a rendőri korrupciós ügyben korábban elfogott és letartóztatott V. Lászlót – írja hvg.hu. Ez az eddigi gyanúsítás súlyosbítását jelenti és akár a lehetséges büntetési tétel megduplázódását is maga után vonhatja.

A lapnak V. László ügyvédje, Kálnási Ágnes megerősítette a hírt. Mint elmondta, az ügyészek kiegészítették az eddigi gyanúsítást, lényegében a tényálláson nem változtattak, az maradt a két rendbeli vesztegetés, a módosítás a feltételezett elkövetés módjára vonatkozik.

V. László vallomást tett, és ebben tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A lap úgy tudja, hogy a gyanúsítást a Központi Nyomozó Főügyészség lehallgatási anyagokra, tanúvallomásokra és egyéb bizonyítékokra hivatkozva egészítette ki. A bűnszervezetben való elkövetés azt jelentheti, hogy az esetleges büntetési tétel jelentősen megnő az ügyben.

A V. László vállalkozóval kapcsolatos ügyre június elején derült fény. Hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezték.