Feletteseit is bevonná a büntetőeljárásba a főtiszt a rendőri korrupciós ügyben

2012.08.04. 08:56

Felettesei és más vezetők büntetőeljárásba való bevonását kezdeményezte a rendőrségi korrupciós botrány gyanúsítottja, K. Tamás, írja a Magyar Nemzet. A volt közrendvédelmi főosztályvezető védője kihallgattatná azokat, akiknek a hatásköre volt a V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek ellenőrzésére.

A vesztegetési botrányban előzetes letartóztatásba helyezett K. Tamás keddi kihallgatásán nem neveket sorolt fel, és senkit sem vádolt bűncselekmény elkövetésével, hanem arról beszélt, hogy konkrétan milyen beosztású vezetőknek van és volt hatásköre szórakozóhelyek ellenőrzésére, mondta Arató György ügyvéd a lapnak.

Azt mondta, hogy K. Tamás a nyolc oldalt kitevő nyilatkozatához egy állománytáblát is csatolt, és abban reménykednek, hogy ezek után az ügyészség feltárja, miért kímélhették az adott kerületi kapitányságok V. László szórakozóhelyeit.

Arató azt is elmondta, hogy K. elfogása előtt két hónappal a budapesti főkapitány olyan utasítást adott ki, amely a kerületi rendőrség vezetőitől azt várta, határozzák meg, mely, az illetékességi területükhöz tartozó mulatókat kell átfogó ellenőrzés alá vonni.

A Blikk arról ír az ügyben, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nem tudta bűnügyi zár alá venni V. László ingó- és ingatlanvagyonát. A lap információi szerint a saját bevallása szerint is negyven szórakozóhelyet üzemeltető V. László nevén egyetlen autó vagy ingatlan sincs. A lap úgy tudja, hogy a vállalkozó ingatlan- és autóparkja milliárdos nagyságra rúg, de ezek a családtagok birtokában vannak, ezért nem lehet zár alá venni azokat.

A lapnak V. László ügyvédje azt mondta, hogy ügyfelétől mintegy 400 millió forintnyi készpénzt és valutát foglaltak le, de fellebbeztek a nyomozási bíró döntése ellen. A lap szerint a pénzt V. László elfogása után házkutatás alatt találták a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyén az iroda asztalán, és eredete a nyomozók szerint kétséges. A Blikk úgy tudja, hogy V. László azt állította kihallgatásakor, a pénz az igazgatása alá tartozó szórakozóhelyek napi bevétele, valamint a működési költségekre kézipénztárban tartott készpénz.

A korrupciós ügyben meggyanúsított rendőrök közül az egyik NNI-s férfinak a házát vették bűnügyi zárlat alá. A Blikk azt írja, hogy a nyomozás folytatódásával nemcsak az elkövetői kör bővülhet, de nagy erőkkel kutatják a különböző pénzek eredetét és útját is.