Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Olasz módszer kell V. László vagyonának lefoglalásához

2012.08.06. 06:59
A hatóságok eddig nem tudták zár alá venni a rendőrségi korrupciós botrányban bűnszervezet vezetésével gyanúsított V. László vagyontárgyait, mert azok a családtagjai nevén vannak. Más módszer kell, írja a Magyar Nemzet.

A lap rendőrségi forrásokból úgy értesült, a hatóságok szakemberei feltérképezik azokat a kapcsolati hálókat, amelyek alapján az összesen több milliárd forintot érő vagyontárgyakat (házak, gépkocsik) később lefoglalhatják. Évek óta hatályos ugyanis az a jogszabály, amelynek alapján a különféle értékeket akkor is le lehet foglalni a bűnszervezetek meggyanúsított tagjától, ha azok nem az ő, hanem családtagjai nevén vannak.

A jogalkotók az Olaszországban bevett gyakorlatot vették alapul a passzus elkészítésekor, ott éppen a fentihez hasonló esetek elkerülésére hozták létre saját jogszabályukat. A lap rendőrségi forrása szerint ez V. Lászlóék esetében is alkalmazható.

V. László gyanúsítását épp a napokban módosította az ügyészség. E szerint a férfi bűnszervezet vezetőjeként vesztegette meg rendszeresen azokat a magas beosztású rendőrtiszteket, akik biztosították számára, hogy a mulatóiban ne legyenek hatósági razziák és előre tudjon az intézkedésekről - írja a Magyar Nemzet.