Ittasan vezette a lopott Trabit, lebukott

2012.08.09. 15:25

Szerdán, hajnali fél egykor egy fenyőfői családi ház udvaráról vitte el a Trabantot két helybéli férfi, akikkel egyikük 13 éves fia is együtt volt. Mire a Trabant  tulajdonosa beért a Győri Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy autója lopását bejelentse, addigra a járőrök a tolvajokat már előállították, a járművet, pedig a rendőrségre szállították - számol be a police.hu.

Miután a kerítéslakatot eltávolították, az autóval gond nélkül tudtak elhajtani, hiszen a tulajdonos annak indító kulcsát a járműben hagyta. Az illuminált állapotú (33 és 38 éves) testvérek fiatalkorú utasukkal Győr felé vették az irányt. A városban elfogyott üzemanyaguk pótlására egy töltőállomás mögött húzódtak meg, ahol apa és fia egy másfél literes palackba benzint vett.

Ezt követően vonták ellenőrzés alá a „kis csapatot” a járőrök - fogalmaz a rendőrség honlapja. Az autó slusszkulcsát is megtalálták, a járműtől pár méterre, egy díszfa tövében elrejtve.

A gyanúsítottak nem voltak ismeretlenek a nyomozók előtt. Erőszakos garázda és vagyon elleni bűncselekmények miatt mindketten voltak már büntetve. Velük szemben gépkocsi lopás miatt indított büntető eljárást a Győri Rendőrkapitányság.