Géza
-11 °C
-4 °C

Kisebb robbanás történt az érdi csatornarendszerben

2012.08.11. 21:23 Módosítva: 2012-08-12 07:47:25

Az érdi Harkály és Bagoly utca csatornarendszerébe rágcsálóirtásból származó maradékgáz került, minden jel szerint ez robbant be szombat délután, mondta a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese, Szabó János. Senki sem sérült meg, de a családi házas övezetben biztonsági okokból 48 lakóépületből ideiglenesen kitelepítették a lakókat.

A kiköltöztetett lakók csak intenzív szellőztetés nem sokkal éjfél után térhettek haza, közölte a katasztrófavédelem. Ekkorra a csatornarendszerben lévő anyagot lúgosítással semlegesítették, a csatornákat átmosták, megszüntetve a robbanásveszélyt, valamint intenzív szellőztetés is megelőzte a visszaköltöztetést.

A katasztrófavédelem honlapján „biológiai eseménynek” nevezik a történteket. Itt azt közlik, hogy mintegy 100 embert telepítettek ki, és az érdi katasztrófavédelmi kirendeltséget nyitották meg számukra befogadóhelyként. Szabó tájékoztatása szerint jelenleg szellőztetik a csatornarendszert, és mérik a gáz koncentrációját. Az érdi tűzoltóság mellett a helyszínen tartózkodik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vegyi laborja, valamint a rendőrség, a mentőszolgálat és a csatornázási művek munkatársai.