Kommandó fogta el a csepeli mackóst

2012.08.13. 15:17
Bűnszövetségben, csoportosan elkövetett rablás feltételezett elkövetőjét fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi kapitányságának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy közös akció keretében - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A közlemény szerint az elfogott egy 31 éves férfi és négy társa 2009. február 6-án betörtek a XXI. kerületi Völgy utca egyik lakásába, elloptak egy széfet a benne lévő értékekkel együtt. A rablás idején a lakásban alvó sértett a zajra felébredt, őt az akció végéig lefogták az elkövetők.

A nyomozás során fény derült arra, hogy a férfi a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc utca egyik házában tartózkodik. Mivel a rendőrség információi alapján a férfinak fegyvere volt, az elfogáshoz és előállításhoz a TEK műveleti egységeinek közreműködésére volt szükség - írta a rendőrség.

A férfit elfogták, és a helyi rendőrkapitányságon előállították. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, egy társa ellen a rendőrség körözést adott ki - írta a BRFK.