Újabb gyilkosságokkal gyanúsítják Portikot

2012.08.13. 22:40 Módosítva: 2012.08.13. 22:44

Seres Zoltán és még egy személy megölésével is gyanúsítják Portik Tamást, aki hétfői kihallgatásán sem tett vallomást – tudta meg a Hír TV a vállalkozó ügyvédjétől.

A hetekkel ezelőtt letartóztatott volt Energol-vezért – a cég a kilencvenes évek olajszőkítési ügyeinek egyik főszereplője volt – hétfőn hallgatták ki a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Bánáti Kristóf, Portik Tamás ügyvédje a Hír TV tudósítójával azt közölte, hogy védencét már nem csak az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság felbujtójaként vádolják.

A Seres-gyilkosság 1999 áprilisában történt Tahitótfalun. A vállalkozó autójával haladt a településen, amikor egy motorkerékpárral két férfi mellé hajtott, majd egyikük több lövéssel megölte. A Seres mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

Az ügyvéd elmondta: Portik megtagadta a vallomástételt, mert szerintük a gyanúsítás során nem mondták meg pontosan, hogy mikor tett Portik olyan kijelentést, amellyel felbujtott volna bárkit a gyilkosságra.

Portik Tamást július közepén, egy hónappal ezelőtt fogták el terrorelhárítók, már másnap előzetes letartóztatásba került. A közelmúltig érinthetetlen alvilági figurának gondolták sokan – akárcsak a nem sokkal korábban elfogott V. Lászlót, akivel üzleti kapcsolatban nem voltak, V. sietett is közleményt kiadni ügyvédjén keresztül, hogy semmi köze se Portik üzleti tevékenységéhez, se a bűncselekményekhez –, a kilencvenes évek olajszőkítési ügyekben elhíresült Energol vezetője volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport