Felmentettek három megyei rendőr-főkapitányt

2012.08.14. 17:25 Módosítva: 2012.08.14. 18:55

Három megyei főkapitányt, a Pest megyei főkapitányság rendészeti igazgatóját és a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ igazgatóját is felmentette a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány, jelentette be Papp Károly, a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztos.

A felmentéseket sem a belügyminiszter, sem a főkapitány nem indokolta. Papp Károly szerint a leváltások a rendőrség korábban bejelentett átszervezésének a részei. Azaz, nem fügnek össze sem a rendőrségi korrupciós botránnyal, sem az ozorai fesztiválon történt visszaélésekkel.

Szeptemberben a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezetét is átalakítják. Az átszervezés során senkit sem bocsátottak el, mondta Papp.

Papp kinevezéseket is bejelentett, szeptember elsejétől arga Péter Fejér, Gyurasovics József Hajdú-Bihar, Mihály István Pest, Piros Attila Somogy, Fülöp Valter Zala, Hudák Pál Békés, Bánhalmi Zsolt Győr-Moson-Sopron, Széchy Zsolt Heves, míg Némedi Gábor Nógrád megye rendőrfőkapitánya lesz.

Az országos rendőrfőkapitány szeptember elsejétől az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hivatalának vezetőjévé nevezte ki Gömbös Sándort, az ORFK Ellenőrzési Szolgálat osztályvezetőjének Ormossy Attilát, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójának pedig Fekete Csabát.

Papp maga is kapott egy új posztott, szeptembertől ő az országos rendőrfőkapitány általános helyettese. Szintén főkapitány-helyettesi megbízást kapott Balogh Hános. Takács Tibort bűnügyi főigazgatónak, országos rendőrfőkapitány-helyettesnek, Csizner Zoltánt a Bűnügyi Ellátó Igazgatóság igazgatójának, Horváth Gézát a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ igazgatójának, Derzsy Pétert a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetője bűnügyi helyettesének, Kuczik János Zoltánt pedig a BRFK vezetője rendészeti helyettesének nevezte ki a belügyminiszter.

Az ORFK Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Egység felállításával és vezetésével Petőfi Attilát bízta meg a szaktárca vezetője.