Egy tárnoki család eltűnésével is összefügg a Seres-gyilkosság?

2012.08.15. 11:13 Módosítva: 2012.08.15. 11:13

A Seres Zoltán meggyilkolásának gyanújával hétfőn elfogott férfi közeli barátja volt a 2002 januárjában, családjával együtt nyomtalanul eltűnt tárnoki vállalkozónak, Radics Attilának, írja a Heti Válasz.

B. Lászlót hétfőn fogta el a Terrorelhárítási Központ egy Thököly úti étteremben. A férfit előre kitervelten, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Kihallgatásakor terhelő vallomást tett Portik Tamásra, akit ezután meg is gyanúsítottak a Seres-gyilkosság megrendelésével.

A Heti Válasz szerint nem kizárt, hogy 1999. április 12-én B. László és Radics Attila ült azon a motoron, amelyről a Pest megyei Tahitótfaluban tüzet nyitottak Seres Zoltán autójára. Seres testébe legalább 20 lövedék csapódott be, a melette ülő olasz férfi, a 40 éves Sforna Nazzareno a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe, a lövések elől a Bentley hátsó ülése elé behúzódó tolmács megúszta a leszámolást.

A lap szerint a most elfogott B. László és a 2002-ben eltűnt Radics Attila ugyanahhoz a motoros társasághoz tartoztak, s a rendőrség a motoros kapcsolatok felől elindulva találta meg a Seres Zoltán kivégzésében közreműködő B.-t.

A 35 éves vállalkozó, Radics Attila használtautó kereskedéssel és biztonsági cég üzemeltetésével foglalkozott. Radics 2002. január 24-én tűnt el rejtélyes módon 37 éves élettársával, Bihon Lászlónéval és a 3 éves Bihon Sárával együtt. Eltűnésükről az iskolából hazaérkező másik gyerek, a 14 éves nagylány értesítette a rendőröket. Sajtóértesülések szerint a helyszínelő rendőrök vért és töltényhüvelyeket is találtak tárnoki házban, de nem látták nyomát annak, hogy idegenek kerestek volna valamit a házban.

Mindezek alapján feltételezhető volt, hogy nem rablógyilkosság, hanem emberrablás történt, ám az elkövetők nem jelentkeztek, váltságdíjat nem követeltek. A rendőrség kétmillió forintos nyomravezetői díjat is kitűzött, és azt is elismerték, hogy több tanúvallomás utal arra, hogy a család eltűnését követően többen is látták, vagy legalább is látni vélték Radics Attilát Budapesten illetve Pécsen. A tárnoki család máig nem került elő.

A Heti Válasz szerint Seres az 1990-es években kapcsolatban állt a Magyarországon tevékenykedő orosz bűnöző csoportokkal, s ennek okán hatalmi és elszámolási vitába keveredett Portik Tamással, az Energol Rt. egykori vezetőjével. Minden bizonnyal ezért rendelték el likvidálását. Portik Tamásnak dolgozott a Tárnokról 2002-ben eltűnt Radics Attila is.