Előzetesben marad Portik Tamás

2012.08.16. 16:38

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) meghosszabbította Portik Tamás előzetes letartóztatását, közölte a férfi ügyvédje csütörtökön. Bánáti Kristóf hivatalos értesítést még nem kapott a szerdán hozott döntésről, így további részleteket nem tudott közölni a meghosszabbításról.

A PKKB először július 15-én rendelte el Portik Tamás előzetes eltartóztatását a Fővárosi Főügyészség indítványára, amely a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) előterjesztése alapján született. Akkor az Aranykéz utcai robbantás és Prisztás József meggyilkolásának megrendelésével gyanúsították meg Portik Tamást. A hét elején azzal is meggyanúsították, hogy ő volt a felbújtó Seres Zoltán és még egy személy meggyilkolásában. Portik ügyvédje azt mondta: ügyfele abszurdnak tartja a vádakat és ártatlannak vallja magát.

A bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a Seres Zoltán meggyilkolásával gyanúsított B. Lászlót. Serest 1999. április 12-én Tahitótfalun lőtték le autójában, a mellette ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. A 38 éves B. Lászlót hétfőn fogták el.