Tudatmódosító szereket találtak az eltűnt edző vérében

2012.08.17. 11:40
Az iratok és a SIM-kártyája eltűntek, Sződy Ferenc testén pedig enyhe zúzódások láthatóak. Semmire sem emlékszik abból, mi történt vele egy héten keresztül.

Tudatmódosító szerek maradékát mutatták ki Sződy Ferenc, a Szigeten eltűnt, majd egy salzburgi kórházban előkerült amerikaifoci-edző vérében - írja a Blikk. A férfi nem emlékszik, hogyan került az anyag a szervezetébe és arra sem, mi történt vele az elmúlt egy hétben.

Pénztárcája és iratai eltűntek, telefonjának SIM kártyája szintén hiányzik. Enyhe zúzódások láthatók a testén, de azt nem tudni, hogy egy esetleges bántalmazásból, vagy bódult állapotban történt esésektől származnak-e - mondta a lapnak Sződy apja.

Sződyt kiszáradással kezelték Salzburgban, majd hazaszállították, azóta egy budapesti klinikán kezelik.

Szekeres Tibor Richárd alezredes, a BRFK Kommunikációs Osztályának vezetője elmondta: a hazaszállított férfi meghallgatása későbbre várható. A korábbi nyomozás során kiderült, hogy Sződy eltűnése előtt az utolsó jelzést hajnali fél egykor adta a családjának Újpestről.

Sződyt múlt csütörtök óta keresték. Szerda éjjel még küldött egy sms-t, amiben azt írta, hogy indul a Szigetre bulizni. Utoljára éjfél után látták is a Party Arénából kijönni. Legközelebb Salzburgban bukkant fel.