Friderika
9 °C
18 °C

Kameratolvajokat kaptak el

2012.08.18. 11:54
Elfogott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy férfit és egy nőt, mert az elmúlt hónapokban több biztonsági kamerát is elloptak a fővárosban. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Júniusban az akkor még ismeretlen tettes a ferencvárosi Viola utcában lévő egyik vállalkozás külső biztonsági kameráját lopta el. A IX. kerületi kapitányság nyomozói megállapították, az elkövető a nyáron más kerületekben is több hasonló bűncselekményt követett el egy nő segítségével. A legtöbb helyszínen a kamerák az ellopás pillanatáig rögzítettek, így rengeteg fénykép készült a férfiról – írta a police.hu oldalon szombaton megjelent közleményében a BRFK kommunikációs osztálya.

Hétfőn a IX. kerületi kapitányság nyomozói azonosítottak egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével. A rendőrök még aznap elfogták a 30 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, a házkutatás során pedig egy biztonsági kamerát is lefoglaltak. Kedden azután a férfi társát is elfogták, a nő szintén beismerte tettét – közölte a BRFK.

A gyanúsított előzetes letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte.