Orbánék a Fertő tónál bicikliztek

2012.08.18. 09:05

Orbán Viktor feleségével és három gyerekével, testőrök és más kísérők nélkül pihent Ausztriában a héten néhány napot, írja a Blikk. A lap szerint bicikliztek a Fertő tó partján, és egy négycsillagos szállodában wellnesseztek. Orbán felesége, Lévai Anikó a születésnapjára kapta az utat a kormányfőtől, csütörtök este ünnepelték Ausztriában.

Kedd délután indultak ötből három gyerekükkel a kerékpártúrára. Naponta 50 kilométert haladtak, megnézték Rusztot és más környékbeli városokat, mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Pénteken hazaautóztak Felcsútra, ahol szabadsága első felét is töltötte. Szombaton pedig hivatalosan is véget ér Orbán Viktor szabadsága. Augusztus 20-án részt vesz az ünnepi rendezvényeken, másnap pedig már a szokásos hivatali teendőit látja el.

Orbán összesen 14 napot vett ki, a pihenést július 30-án kezdte meg, a szabadságot azonban az augusztus 8-i kormányülés miatt egy napra megszakította. Orbán július elején a Hírt TV-nek adott interjúban beszélt arról, hogy megviselte a kormányzás elmúlt két éve, ezért hosszabb időre, összesen két hétre fog szabadságra menni. Az interjúban Orbán azt mondta, hogy a szabadságát a családjával tölti, így többek között a londoni olimpiára sem ő fog elmenni, hanem Áder János köztársasági elnök.