44 ember lett rosszul az ünnepségeken

2012.08.20. 19:10

A kora esti órákig 44 embert kellett ellátniuk a mentőknek a hétfői állami ünnepi rendezvények helyszínein - közölte az Országos Mentőszolgálat. Győrfi Pál elmondta, hogy a kánikula és a tömegrendezvények ellenére az Országos Mentőszolgálatnak nyugodtan telt a napja, nem volt a szokásosnál több riasztásuk. Országszerte mintegy 1400-1500, a fővárosban 260 esethez hívták a mentőket.

Az ünnepi rendezvényeken rendkívüli esemény nem történt. Jellemzően ájulásos rosszullétek, kisebb sérülések, bokaficam fordult elő. 44 ember szorult egészségügyi ellátásra, közülük ötöt kellett további vizsgálatra kórházba szállítani.

Az Országos Mentőszolgálat az augusztus 20-ai fővárosi rendezvények egészségügyi biztosítására részletes mentési tervet dolgozott ki. A budapesti rendezvényekre, az ünnepi tűzijátékra érkezőkre a szokásos létszámon, a mentőkapacitáson felül 34 mentőegység (rohamkocsik, esetkocsik, két tömeges baleseti egység) személyzete vigyáz a Duna két oldalán.

Ezen felül a mentők munkáját a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítik, akik a tömegben előforduló rosszullét, sérülés esetén a náluk levő felszereléssel megkezdik az ellátást, és a helyszínre navigálják a mentőautót is.