Járműveket rongáltak a szurkolók

2012.08.20. 00:39

BKV-járműveket rongált meg és jelentős károkat okozott az Újpest–Ferencváros meccsre érkező szurkolók egy része – közölte a Budapesti Közlekedési Központ vasárnap. A randalírozásnak három 14-es villamos, egy 30A autóbusz és az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati üvegajtaja látta a kárát. A kárfelmérés jelenleg is zajlik.

A hivatalos közlemény kiemeli: bár a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV mindent megtett, hogy az újpesti Szusza Ferenc Stadionban megrendezett Újpest-Ferencváros focimeccsre érkező szurkolók lehetőleg együtt, a számukra biztosított különjárati metrószerelvényekkel érkezhessenek, nem sikerült elkerülni, hogy egy részük forgalmi fennakadásokat, a tömegközlekedési eszközökön pedig károkat okozzon.

Az Újpest irányába 14-es villamossal haladó futballhuligánok nemcsak üvegeket hajigáltak ki az ablakon, de három villamosszerelvényben is tetőburkolatot rongáltak, kapaszkodókat téptek ki a helyükről, az egyik szerelvénynek pedig a visszapillantó tükrét is betörték. Annak a 30A autóbusznak, amelyikre szintén a focimeccsre érkezők szálltak fel, megrongálták a tetőburkolatát, és felszaggatták az ülések huzatát. A különjárati metrókkal érkezők pedig az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati ajtajának üvegét törték össze.

Garázdaság miatt eljárást indítanak

A sporteseményre biztonsági okokból lezárásokkal készült a rendőrség, a BKK pedig több járatát is terelőútvonalon közlekedtette a mérkőzés idején és utána is. Mivel azonban a szurkolók megrohanták a villamosokat és a buszokat, további forgalomkorlátozásokra is szükség volt. A 14-es vonalon megnőtt a követési idő a rongálások miatt.

Személyi sérülésről nem érkezett hír, a BKK azonban lesújtónak és szomorúnak tartja a nagymértékű károkozást, ráadásul még a meccs kezdete előtt. A BRFK garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított, és nagy erőkkel keresi az elkövetőket.