Csütörtökön vágányzár a ráckevei HÉV-en

2012.08.22. 20:27

Ismét vágányzárat vezet be csütörtök délelőtt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 6-os, ráckevei HÉV vonalán Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső között a szerdai kábellopás miatt.

A vonalon szerda délelőtt 340 méter úgynevezett betáplálási kábelt vágtak le az oszlopokról, az okozott kár mintegy 3,5 millió forint, emiatt délután vágányzár volt a vonal egy részén. A helyreállítási munkák miatt a csütörtöki üzemkezdettől várhatóan délig ismét megosztva, két szakaszon járnak majd a szerelvények, Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső között pedig H6 jelzésű pótlóbuszokkal lehet utazni.

Kérik, hogy akinek érdemi információja van az esettel kapcsolatban, az hívja a rendőrséget vagy a BKK ügyfélszolgálatát. Korábban Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel; 250 ezer forintot azoknak, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőkről, 500 ezer forintot pedig azoknak, akik olyan felvásárlókról adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, akik úgy vesznek rézvezetéket, hogy nem győződnek meg az eredetükről.