Verekedés volt a józsefvárosi piacon

2012.08.22. 13:04 Módosítva: 2012.08.22. 18:42

Több mint hat külföldi verekedett össze szerda délelőtt a józsefvárosi piacon, ahol jelenleg is tart a rendőrségi vizsgálat, közölte Mucsi Nóra, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy a helyszínről két súlyos és két könnyű sérültet szállítottak a Péterfy Sándor Utcai Kórházba.
Az MTI információi szerint a kínai és vietnámi származású árusok szúró-, vágófegyvereket is használtak. A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást az ügyben.

A Hír24 információi szerint két tucat arab támadt rá kardokkal és késekkel egy vietnami kereskedőre, majd az ő segítségére sietőkre. A lap úgy tudja: a háttérben egy elszámolási vita áll, a támadók ugyanazon a kapun távoztak, amelyik bementek, és a Kőbányai út másik oldalán álló áruházak között tűntek el. A TV2 híradója szerint viperával és gázsprével támadták meg a vietnámi árust, aki karddal védte magát. Főleg végtagsérülések és vágott sebek találhatók a sérülteken.