Meghalt az M3-ason történt baleset utolsó áldozata is

2012.08.23. 17:52

Meghalt az az 54 éves nő, aki a kedd hajnalban az M3-as autópályán balesetet szenvedő autó negyedik utasa volt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrséget a Honvédkórház értesítette, ahova kedden szállították életveszélyes állapotban a nőt, aki másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

Kedd hajnalban az M3-as autópályán egy szlovák rendszámú BMW nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, ami az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő Fiatban négyen utaztak, hárman közülük bennégtek a kocsiban.

Kállai Gábornak, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a Budakörnyéki Bíróság nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a szlovák állampolgárságú, 35 éves nőt, aki a BMW-t vezetve a balesetet okozta. A bíróság a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye miatt döntött a 30 napra szóló előzetes letartóztatás elrendelése mellett, miután elutasította az óvadékra és a házi őrizetre vonatkozó védői indítványt. A gyanúsított ügyvédje fellebbezett, a jogerős döntést néhány napon belül a Budapest Környéki Törvényszék hozza meg.

A Fiat esélytelen volt

Az autók eltérő tulajdonságai, a köztük levő sebességkülönbség, és az a tény, hogy hátulról karambolozott az egyik autó a másikkal lehettek a legmeghatározóbb tényezők a kedd hajnalban az M3-as autópálya 44-es kilométerénél történt balesetben. A BMW, ami hátulról belerohant az előtte haladó Fiatba, viszonylag épségben maradt, míg a Fiat teljesen összeroncsolódott és kiégett.

A szakértői jelentések szerint a nő vérében 1,5 ezrelékes véralkoholszintet mutattak ki, vagyis közepesen ittasan vezette a kocsiját, amikor nekiütközött a Fiatnak. Kábítószer fogyasztását sem lehet kizárni, és feltételezhető, hogy a sofőr a baleset előtt elaludt a volánnál – közölték korábban a főügyészségi és rendőrségi szóvivők.

A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint a szlovák állampolgárságú nőt kedd délután őrizetbe vették, és ittas állapotban elkövetett, több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, vallomása nem publikus.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport