Tatabányai tragédia: a férfi élettársa is megölte volna a gyerekeket

2012.08.23. 11:21 Módosítva: 2012.08.23. 15:31
Kilátástalan helyzete miatt végzett volna családjával és magával az a férfi, akit élettársával és gyerekeivel együtt szerdán vittek kórházba az egyik tatabányai szállodából. Kedden este gyógyszerrel próbálkoztak, hatástalanul.

Nincsenek életveszélyben annak a családnak a tagjai, akiket szerdán vágott sérülésekkel szállítottak a tatabányai Szent Borbála Kórházba – mondta Balogh Márta, az intézmény sajtóreferense.

A család kérésére több információt nem adhatnak az ellátott betegek állapotáról.

A tatabányai Sport Hotelben egy férfi felvágta két gyerekének és feleségének az ereit, majd magát is megsebesítette. A személyzet a tragédiáról a mentőktől értesült.

A szálloda névtelenséget kérő munkatársai elmondták, a tragédia egy Svájcban élő magyar családdal történt. Közel három héttel ezelőtt jelentkeztek be a hotelbe.

A borsonline.hu szerint a család több mint félmilliós számlát halmozott fel ez idő alatt.

„A családfő gyanúsítotti kihallgatása során elismerte tettét. Elmondta, hogy rossz anyagi körülmények közé kerültek, melyből nem látott más kiutat. Hiába próbálkozott hazai és külföldi munkavállalással, valamennyi lehetőség kudarcba fulladt” – írta Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Először gyógyszerrel próbálkoztak kedden este, de az hatástalannak bizonyult, ezért szerda reggel a családfő élettársa belegyezésével csuklótájékon megvágta mindkét gyermek ütőerét, majd ugyanezt tette élettársával és önmagával is.

A halál beálltának elhúzódásával a férfiban megszólalt a lelkiismeret, és végül értesítette a mentőket, akik a gyors beavatkozásnak köszönhetően megmentették a család életét.

A férfi és élettársa ellen több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított büntetőeljárást a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. Őrizetbe vette őket és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.