Módosítják a TF tanrendjét

2012.08.24. 16:20

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) módosítják a curriculumot (tanrendet) és a kreditrendszert. Az egyetem pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a TF-en délelőtt rendkívüli kari tanácsülést tartottak. Az ülésen a tanulmányi dékánhelyettes, Hamar Pál professzor előterjesztésében megvitatták a kar kreditátviteli bizottsága és szakmai felelősei által jóváhagyott, a TF curriculumában és kreditrendszerében végrehajtandó módosításokat. Az előterjesztést a kari tanács szótöbbséggel elfogadta.

A változtatások felkerülnek a kar intézményi honlapjára, így a jövő héten kezdődő tanévben a hallgatók a tanulmányi kötelezettségükről pontosan tájékozódhatnak - mondták.

Csütörtökön Szél Ágoston rektor további vizsgálatot rendelt el a TF-en, ahol korábban államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indult belső és hatósági vizsgálat.

A hvg.hu július végén írt arról írt, hogy a testnevelési karon két diák csak Tóth Miklós dékán segítségével tudott lediplomázni. Lasztovicza Jenő fideszes parlamenti képviselő fia és kollégiumi szobatársa úgy kapott diplomát július közepén, hogy együttesen 15 jegyük hiányzott az abszolutóriumhoz.

A hvg.hu szerint a dékán a saját kódjával igazolta a hiányzó krediteket az intézmény elektronikus nyilvántartásában. A dékán szerint Lasztovicza és diáktársa méltányossági kérelemmel fordultak hozzá, amelyben a hiányzó tantárgyaik utólagos elismerését kérték.

A cikk megjelenése után a Semmelweis Egyetem rektora belső vizsgálatot indított. A rektor a vizsgálatok korrekt lefolytatása érdekében augusztus 6-i hatállyal felfüggesztette a posztjáról Tóth Miklós dékánt és Szalma László dékán-helyettest.