Vádemelés lesz a jogászbál jobbikos balhéjából

2012.08.24. 20:14

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal továbbította a Szegedi Városi Ügyészségnek azt az ügyet, amelyben Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnökét nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

Az eset 2011. november 25-én, Szegeden a Tanulmányi és Információs Központban megtartott rendezvényen történt. A hír24 portál korábban azt írta: a jobbikos képviselő egy testvérpárral került összetűzésbe a jogászbálon. Ők a húgukat védelmezték, akihez elmondásuk szerint Keresztúri Farkas Csaba "tolakodóan közeledett", és követte a női vécébe. Az egyik fiútestvért torkon is ragadta. A képviselő a Delmagyar.hu hírportálnak az ügyről akkor úgy nyilatkozott, hogy részt vett a rendezvényen, és távozóban egy társaság inzultálta, tehát sértett volt. Elmondta, hogy szó sem volt verekedésről, őt verték meg minden indok nélkül.

Keresztúri Farkas Csaba az MTI megkeresésére pénteken azt mondta: még nem kapott hivatalos értesítést, és az üggyel utána, vélhetően a jövő héten foglalkozik.