Donát
-4 °C
2 °C

Nem kérte a peráthelyezést az M3-ason balesetet okozó szlovák nő

2012.08.27. 11:24

Nem kérvényezi az ellene folytatandó eljárás Szlovákiába való áthelyezését Eva Varholíková-Rezesová, az M3-as autópályán történt négy halálos áldozattal járó múlt heti baleset okozója –írta meg hétfőn a szlovák nő ügyvédjére hivatkozva a Novy Cas szlovák bulvárlap.

A szlovák lap szerint Eva Varholíkovának a vonatkozó jogi normák alapján lehetősége lett volna arra, hogy kérvényezze az ellene indítandó bűnvádi eljárás Szlovákiában való lefolytatását, de Tóth M. Gábor, a szlovák nő ügyvédje szerint a védence nem akart élni ezzel a lehetőséggel.

Apja volt a 2. leggazdagabb szlovák

Eva Varholíková-Rezesová a közel tíz éve elhunyt Alexander Rezesnek a gyermeke. A férfi a kilencvenes években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, valamint a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, és egy időben az óriásvállalat részvényei közel felének a tulajdonosa volt. Alexander Rezest életében az ország második leggazdagabb embereként emlegette a szlovák média.

A Novy Cas Varholíková döntésével kapcsolatban azt írja, hogy a kassai milliárdos család tagja mindent a magyar hatóságok döntésére akar bízni.

A baleset a múlt héten, kedd hajnalban történt az M3-as autópályán, amikor Varholíková BMW-jenekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, ami az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő Fiatban négyen utaztak, hárman közülük bennégtek a kocsiban, a negyedik utas csütörtökön a kórházban halt meg. A baleset okozóját csütörtökön a bíróság szökés, illetve elrejtőzés veszélye miatt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte, miután elutasította az óvadékra és a házi őrizetre vonatkozó védői indítványt.