Lelőtte tízéves lányát egy apa Abonyban

2012.08.28. 10:13 Módosítva: 2012.08.28. 11:14

Egy férfi hétfő reggel megölte 10 éves gyermekét, majd magával is végezni akart. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba, a mentőket az éjjeli műszakból hétfőn reggel hazaérkező anya értesítette, közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A mentők a tízéves lánynál már csak a halál beálltát tudták megállapítani, közölték az Index kérdésére az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén. A mentők szerint az apa sérülései nem voltak életveszélyesek, csak súlyosak. Először a ceglédi kórházba, majd onnan az Országos Baleseti Központba szállították.

Tóth Ferenc, az Országos Balesetei Központ főigazgatója ugyanakkor az Indexnek azt mondta: a férfi fejlövéssel került be hozzájuk, állapota súlyos, életveszélyes, jelenleg is folynak a szükséges orvosi beavatkozások.

A rendőrségi szóvivő keddi közlése szerint a gyilkossággal gyanúsított férfit már ki tudták hallgatni, vallomásának részletei egyelőre nem publikusak. Annyi tudható csak, hogy a gyermek lőtt sérüléseibe halt bele - tette hozzá a szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a rendőrség őrizetbe vette a tízéves gyermeke megölésével gyanúsított abonyi férfit, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A város alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy az abonyiak mélyen megdöbbentek az eset hallatán, és egyelőre nem találnak magyarázatot a történtekre. Parti Mihály azt mondta, hogy a 30 év körüli házaspár viszonylag rendezetten, a közepesnél valamivel jobb anyagi körülmények között élt. A helyieknek nincs információjuk arról, hogy az apa erőszakos természetű lett volna, és azt sem tudni, mivel foglalkozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport