Csótányok a pécsi klinika belgyógyászatán

2012.08.29. 09:15
A pécsi bama.hu olvasói számoltak be arról, hogy a városban található 400 ágyas klinika belgyógyászatán megjelentek a csótányok.

Az olvasói jelzések szerint a rovarok fényes nappal is futkosnak a kórtermek padlóján, de olykor az ágyakra is felmásznak.

A bama.hu megkereste a Pécsi Tudományegyetemet, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy már intézkedtek az ügyben.

Dr. Rauth Erika, a PTE Klinikai Központ higiénikus főorvosa elmondta, a PTE Klinikai Központ szerződés alapján rendszeres rovar- és rágcsálóirtást végeztet egy külső céggel, de ezenfelül rendkívüli irtásra is lehetőség van a klinikák jelzése alapján. Most is ez történt: a klinika jelzését követően a szakemberek másnap el is végezték az irtást.

Rauth Erika hozzátette, a régi épületek a rovarok szaporodásának kedvező környezetet jelentenek. A 400 ágyas klinikai tömb közel 50 éves épület, melynek teljes körű felújítása a tervek szerint rövidesen megkezdődik, így végérvényesen megoldódhat ez a probléma.

A svábbogarak elszaporodását azért célszerű megelőzni, mert fertőző betegségeket terjeszthetnek, különösen olyan helyeken, ahol sok kórokozó fordul elő.