Feketeruhások támadtak a MEASZ elnökére

2012.08.29. 22:52

A baloldali és antifasiszta szervezetek által szervezett szerda esti fővárosi tüntetést követően bántalmazták a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnökét. Erről maga Hanti Vilmos számolt be telefonon az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Mint elmondta, a demonstráció helyszínétől távolabb egy 10-15 tagú feketeruhás csoport körbevette, s attól tartott, meglincselik. Miután egyikük megütötte, elkezdett szaladni és közben segítségért kiáltott.

A MEASZ elnöke egy mentőautóban ülve adott telefoninterjút a televíziós műsornak, elmondása szerint kórházba vitték látleletre. Azt mondta, nagyon fáj a szeme, ég az arca és hányingere van, tehát "agyrázkódásra utaló tünetei" vannak. Hozzátette: pontos személyleírást adott, a rendőrségnek vannak felvételei.

Az incidens azon a szerda esti budapesti demonstráción történt, ahol baloldali és antifasiszta szervezetek az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szembeni összefogásra szólították fel a magyar társadalmat . A megmozdulást, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, folyamatos ellentüntetés kísérte.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) és a Magyar Antifasiszta Liga a jogerősen betiltott Magyar Gárda megalapításának évfordulójáról megemlékező múlt szombati, a Hősök terén tartott rendezvénye és Csurka István színművének az Újszínházban tervezett bemutatója elleni tiltakozásul hirdetett demonstrációt, amelyhez több baloldali szervezet és párt, illetve roma szervezet is csatlakozott. A rendezvényen képviseltette magát az SZDSZ, a Magyarországi Munkáspárt 2006 és a Zöld Baloldal is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport