Kómában van a gyerekgyilkosság gyanúsítottja

2012.08.29. 12:43 Módosítva: 2012.08.29. 13:45

Mesterséges kómában van, ezért egyelőre nem tudják előzetes letartóztatásba helyezni azt a férfit, aki a gyanú szerint hétfő hajnalban abonyi otthonukban lelőtte kislányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg – közölte Kállai Gábor, a Pest megyei főügyészség szóvivője.

A szabályok szerint a bűncselekmény elkövetését követő három napon belül, vagyis legkésőbb csütörtök hajnalig kellene előzetes letartóztatásba helyezni a gyanúsítottat, a döntést szerdára tervezték, de a férfi olyan állapotban van, hogy nem lehet vele kommunikálni.

A Budakörnyéki Bíróság nyomozási bírója, valamint a megyei főügyészség egyik ügyésze szerdán ment volna ki abba a fővárosi kórházba, ahol a gyilkosság miatt őrizetbe vett férfi fekszik, hogy meghallgassák, és döntsenek előzetes letartóztatásáról, de a férfi állapota miatt a látogatást elhalasztották.

A rendőrség kedden vette őrizetbe a 43 éves férfit, akit tízéves gyermeke megölésével gyanúsítanak. Az apa hétfő hajnalban lelőtte gyermekét, majd magával is végezni akart, súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette.

A gyilkossággal gyanúsított férfit kedden ki tudták hallgatni, vallomásának részletei azonban nem publikusak.

A Blikk szerint H. T. Mihály bosszúból lőtte fejbe alvó kislányát. Nem előjelek nélkül történt a gyilkosság, már korábban is érzékelhető volt, hogy a pár komoly problémákkal küszködött. A féltékeny férj azzal fenyegette meg családját, hogy autóba ülteti őket és szándékosan a halálba száguld velük. Szavait azonban akkor senki nem vette komolyan.