Fegyházbüntetést kapott a lányát megerőszakoló gárdista

2012.08.30. 16:05
Első fokon tíz év kilenc hónap, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Dabasi Városi Bíróság azt a férfit, aki 2006 és 2010 áprilisa között rendszeresen megerőszakolta és verte a lányát.

A bűncselekményekben részt vevő anyát bűnsegédként hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. A 2010 novemberében kezdődött perben Bolvári Csaba bíró erkölcsi okokból zárt tárgyalást rendelt el. Az ítélet nem jogerős.

Gyakori erőszak

A család 2004-ben Erdélyből költözött Magyarországra. N. Levente lánya szerint otthon gyakoriak voltak a verekedések, a szülők között is. Az anyja emiatt nem is egyszer elköltözött otthonról, úgy, hogy az agresszív apával magára hagyta a gyermekeit.

A sérelmeket elszenvedő lány azt is elmondta, hogy apja nem csak otthon volt ilyen, hanem a Magyar Gárda tagjaként is elég szélsőséges nézeteket vallott, például házi készítésű lángszóróval készült a melegfelvonulásra.

A szexuális erőszak 2 évvel Magyarországra költözésük után kezdődött, a lány akkor volt 14 éves. Minden esetben panaszkodott az anyjának, de az nem vett tudomást a történtekről. Teherbe is esett apjától, amit Erdélyben, családi kirándulás keretében abortusszal megszüntettek. Az apa az erőszakokról videofelvételeket is készített, melyek a legfőbb bizonyítékok voltak a tárgyalás során.