Többször járt Magyarországon Magyar Róbert

2012.08.31. 20:33

Két éves bujkálása alatt tucatnyiszor látogatott haza a távollétében tényleges életfogytiglanira ítélt Magyar Róbert - értesült a Blikk. Spanyol állampolgárként hamis papírokkal lépte át a határt, külseje is megváltozott, arca vékonyabb, beesettebb lett, és kb. félcentis borostát viselt. Még a családját is meglátogatta, akik a rendőrpalota szomszédságában, a Teve utcában laknak. Edelényben és Miskolcon is járt, de a rendőrökhöz ezek az információk mindig utólag jutottak el.

Nagyjából hat-nyolc ember lehallgatása volt engedélyezve Magyar felkutatása miatt, de ez nem vezetett eredményre. Bemérni akkor sikerült, amikor a spanyol hatóságok információt szolgáltattak az egyik ott tartózkodó rokonáról – mondta el rendőrségi informátoruk, aki szerint annak ellenére, hogy Magyar Spanyolországban is követett el bűncselekményeket, egy-másfél héten belül hazahozhatják.

A fekete sereg házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött vezetőjét, Magyar Róbertet tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. A vád szerint Magyar Róbert adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére; a gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten.