Lefoglalták V. László néhány cégét

2012.09.01. 13:44

A rendőrségi korrupciós botrányban bűnszervezet vezetésével gyanúsított V. László négy érdekeltségét foglalta le a Központi Nyomozó Főügyészség, értesült a Magyar Nemzet. A vállalkozások bűnügyi zár alá vételéről a bíróság dönt majd.

A napilap úgy tudja, biztosítási intézkedésként lefoglalta a rendőrségi korrupciós botrányban eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az ügyben bűnszervezet vezetésével gyanúsított V. László érdekeltségeinek egy részét. Az érintett cégek közül a Dokk Kft., a Lipótvárosi Kft., a Base-1 Kft. a vállalkozó százszázalékos tulajdonában van, a CT Invest Ingatlanfejlesztési Kft.-ben pedig 1,25 százalékos a részesedése. V. László panasszal élt az intézkedés ellen, a cégek bűnügyi zár alá vételéről az arra kijelölt bíróság dönthet néhány hónapon belül.

A KNYF eljárása csak a rendelkezési jogot korlátozza, vagyis a vagyonzárlat bíróság általi elrendeléséig a cégeket nem lehet eladni vagy zálogba helyezni. Az üzletek azonban addig zavartalanul működhetnek, és azok nyeresége továbbra is a tulajdonost illeti meg.