Pintér: Több rendőr lesz Miskolcon

2012.09.03. 20:26

Több gyalogos és kerékpáros rendőr lesz az utcákon, így javulhat az emberek biztonságérzete - jelentette ki a belügyminiszter hétfői miskolci sajtótájékoztatóján.

Miskolc közbiztonsága jelentősen javult, a városban csökkent a bűnözés, 30 százalékkal kevesebb rablást, illetve a lakásbetörést követtek el - mondta Pintér Sándor, kiemelve Miskolc Lyukó-völgyi részét, ahol a készenléti rendőrség helyi szerveivel közösen dolgoztak a közrend és a közbiztonság javításán.

Ahhoz, hogy elérjék ezt az eredményt, 192-vel növelték a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség létszámát, közülük 31-en kerültek a miskolci kapitánysághoz - tette hozzá.

Pintér Sándor közölte: tovább növelik a készenléti rendőrség létszámát, de ahhoz, hogy visszaszorítsák a bűncselekményeket, a foglalkoztatás növelésére is szükség van.

1994: Pintér Sándor Miskolcon

"A rendőrség megtartotta politikai semlegességét, sajnálatos tény viszont, hogy az ország kedvezőtlen gazdasági helyzetétől a rendőrség sem különíthető el. Ezt pénteken Pintér Sándor rendőr-altábornagy, országos rendőr-főkapitány mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányságon megtartott állománygyűlésen.

A megye rendőrei előtt Forgács László ezredes, megyei főkapitány arról szólt beszámolójában, hogy Borsodban az elmúlt három év alatt lényegesen csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, a többi között kevesebb a betöréses lopás és a rablás is. A korábban bűnügyileg az egyik legfertőzöttebbnek minősülő megye riasztó mutatói mára kedvezően alakultak: százezer lakosra vetítve itt történik a legkevesebb bűncselekmény. A rendőri munka eredményességét, az ismeretlen tettes felderítését jelző mutató 54 százalékra emelkedett, nyomozati eredményességi mutató meghaladja a 61 százalékot."

(MTI hírarchívum)