Kilencmilliós jutalmat kapott a közmédia vezetője

2012.09.04. 07:40

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója 9,1 millió forintos jutalmat kapott 2011-es munkájáért – írja a Népszabadság. Böröcz István havi bruttó kétmillió forintot keres, de szerződése szerint külön feladat elvégzéséért prémiumot kaphat, évente az alapbéréek legfeljebb az ötszörösét. Erről munkáltatója, a Médiatanács elnöke, Szalai Annamária dönt.

Az állami vezetőkre bevezetett havi bruttó kétmilliós bérplafon Böröczre is vonatkozik, a jutalommal együtt azonban 2,758 millió forint volt tavaly a havi bére. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatása szerint a célfeladatok teljesítésének értékelését részletesen kidolgozott rendszer alapján végzi a Médiatanács elnöke, és így engedélyezte az adható prémium 91 százalékának kifizetését. Az MTV elnöke, Medveczky Balázs 4,2 milliós, a közrádiót vezető Jónás István 4,3 milliós, az MTI élén álló Belénessy Csaba 4,8, és a Dobos Menyhért, a Duna TV első embere 1,1 milliós prémiumot kapott.

A vezetők átlagosan 90 százalék körüli prémiumot kaptak (Dobos csak tavaly szeptember óta vezeti a Magyar Rádiót). Kivétel Belénessy, akinek a lap szerint Lomnici Zoltán volt főbíró kiretusálása miatt kellett beérnie az alacsonyabb jutalommal.