Nehezen fizette ki a milliós büntetést a Jobbik

2012.09.04. 15:37
Ügyvédi felszólításra fizette csak ki a Jobbik azt az 1,2 millió forintos büntetést, amit januárban jogerősen, jó hírnév megsértése miatt ítélt meg a bíróság Pokorni Zoltánnak, illetve a Hegyvidéki Önkormányzatnak.

Novák Előd és a párt helyi vezetője, Martinez Gábor 2010-ben, néhány nappal a tavaszi választások előtt sajtótájékoztatón vádolta meg azzal a polgármestert, illetve hivatalát, hogy értékbecslés és pályáztatás nélkül értékesített egy hegyvidéki ingatlant. Novák Előd többek között álláshalmozó politikus bűnözőnek nevezte Pokorni Zoltánt, és azt állította, hogy a kerület a szerződéskötéskor beígérte a vásárló cégnek, a Wallis-csoport egyik vállalkozásának, hogy a vásárlás után megemeli a beépíthetőségi arányokat.

Pokorniék rendőrségi feljelentést tettek, a vizsgálat során pedig a Jobbik nem tudta igazolni állításait.. A párt elvesztette a vizsgálatot követő személyiségi jogi pert is. A Fővárosi Bíróság, majd a Fővárosi Ítélőtábla összesen 1.2 millió forint kártérítés (600-600 ezer forintot Pokorninak és az önkormányzatnak) megfizetésére kötelezte Novákékat.

A kampánycsend elé időzített sajtótájékoztató a Jobbik jelöltjének sem használt, hiszen a parlamenti választáson Martinez a Jobbik képviselő-jelöltjei közül országos szinten a legkevesebb szavazatot tudta begyűjteni a XII. kerületben.

A pénz egy részét, 600 ezer forintot a XII. kerületi Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola számára ajánlotta fel a polgármester. Érdekesség, hogy miközben a polgármester jótékonykodott, egyik helyettese vizsgálatot indított az iskola igazgatónője ellen. Mint arról korábban beszámoltunk Fonti Krisztina alpolgármester azzal vádolta az intézményvezetőt, hogy csalt a túlórapénzekkel.