Felmérés lesz az iskolaköpenyről

2012.09.06. 06:41

Az emberi erőforrások tárca oktatási államtitkársága közvélemény-kutatást végezne, hogy felmérje, mit gondol a társadalom az iskolaköpeny viseléséről, egyelőre azonban nincs napirenden a téma – közölte a Magyar Nemzettel a minisztérium.

A lap azt írta, hogy a minisztérium tájékoztatása szerint szó sincs arról, hogy már tervezik az iskolaköpeny kötelező bevezetéséről szóló rendeletet.

Mint mondta, Hoffmann Rózsa szakállamtitkár mindössze személyes véleményét közölte, amikor az Info Rádióban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az iskolaköpeny jó ötlet, mert erősíti a fegyelmet és a közösséghez való tartozást, ráadásul a szülőknek is kevesebbet kellene költeniük ruhára.

Szerdán a TV2 Mokka című műsorában Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter azt mondta, hogy szerinte meg lehet bízni a szülők és a pedagógusok józan eszében. Ha ők fontosnak tartják, hogy így kezeljék a gyerekek közötti egyenlőtlenségeket vagy a ruházkodással kapcsolatos problémákat, akkor tehessék meg. „Kötelezővé nem tenném, azt gondolom, hogy ez az idő elmúlt. Nem jó üzenet ez” – mondta.