15 éves lányt gázoltak halálra

2012.09.09. 08:33 Módosítva: 2012.09.09. 16:12

Őrizetbe vették azt a 30 éves hallássérült férfit, aki vasárnap hajnalban ittasan autójával halálra gázolt egy 15 éves helybeli lányt a Fejér megyei Lajoskomáromban, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset hajnalban történt, a rendőrség ügyeletére a bejelentést a lány nevelőapja tette. A lány és nevelőapja közvetlenül az útpadka mellett, az úttest szélén, egy jól megvilágosított útszakaszon haladt, amikor a baleset bekövetkezett.

A mentők próbálták újraéleszteni a lányt, de nem jártak sikerrel. Az apa a balesetben nem sérült meg.

A 30 éves mezőszilasi férfit gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó ittas járművezetés miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették. A segítségnyújtás elmulasztása ügyében a rendőrség még vizsgálódik. A rendőrség az újabb közleményében egy fontos részletet pontosított: az elsődleges információk alapján a baleset okozóját süketnémaként tüntették fel, de időközben kiderült, hogy a fiatalember hallássérült, szájról tud olvasni és beszélni is képes.

A rendőrök már helyszíneltek, amikor a gázoló a testvérével együtt visszatért a helyszínre. A férfi elismerte, hogy ő ütötte el a lányt. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így mintavételére is sor került. A férfinak érvényes, korlátozó bejegyzést nem tartalmazó vezetői engedélye volt.