Csütörtökön érkezhet a lehűlés

2012.09.09. 17:35

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn többnyire derült, száraz idő lesz, legfeljebb kevés fátyolfelhőre számíthatunk helyenként. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8-15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-31 fok között várható.

Kedden gyengén felhős idő várható, sok napsütéssel. Nyugaton több gomolyfelhő lehet, délután néhol zápor, zivatar sem kizárt, máshol viszont nem várható csapadék. A déli szél időnként megélénkül. A leghidegebb órákban ekkor is 8-15 fok lehet, délután 27-31 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől beborul az ég, de a Tiszántúlon végig napos idő lesz. Nyugaton és a középső országrészben egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Északnyugaton 25, az ország többi részén 27-31 fokos maximumhőmérséklet valószínű.

Csütörtökön jön a lehűlés

A jelenlegi előrejelzés szerint csütörtökön már többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. Ekkor a legalacsonyabb hőmérséklet 8-17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15-20 fok között várható. Keleten 20 foknál melegebb is lehet. Elszórtan még pénteken is számítani lehet záporokra. A leghidegebb órákban 5-13 fok valószínű, a nappali maximumok 18-23 fok körül alakulhatnak.

Szombaton több-kevesebb napsütés mindenütt várható. Szórványosan záporeső is előfordulhat, főleg az északi tájakon. Vasárnap szintén változóan felhős lesz az ég, több órás napsütés várható, helyenként lehet számítani záporra. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton és vasárnap is 20-25 fok között alakulhat.