Előzetesbe került a budai baltás gyilkos

2012.09.09. 14:12 Módosítva: 2012.09.09. 14:13

Két embert, egy férfit és egy nőt helyezett előzetes letartóztatásba a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap, a II. kerületben meggyilkolt 63 éves hajléktalan nő ügyében, mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Bényi Mónika.

A rendőrök állampolgári bejelentésre kezdték el keresni a nőt, aki a kerület egyik erdős részéről tűnt el. A nyomozók kihallgatták az erdőben élő hajléktalan közösség tagjait, ennek során az egyik férfi ellentmondásba keveredett, és később bevallotta, hogy ő ölte meg egy baltával az eltűnt nőt. A férfit őrizetbe vették.

A szóvivő pénteken egy közleményt adott ki, ami szerint az indíték vélhetően anyagi haszonszerzés volt. A férfi kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését. A BRFK életvédelmi osztálya az 50 éves hajléktalan ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Csütörtök este az üggyel összefüggésben segítségnyújtás elmulasztás miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy másik hajléktalant is. A 40 éves nő szemtanúja volt a bűncselekménynek, de nem hívott segítséget, a hatóságokat nem értesítette a történtekről. A két gyanúsítottat 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.  • Hírek
  • Hírek