Újabb gyanúsított a rendőri vesztegetési ügyben

2012.09.12. 08:24 Módosítva: 2012.09.12. 09:10

Az ügyészség szerint az éjszakai mulatóiról elhírestül V. László egyik munkatársa is tagja volt a vállalkozó vezette bűnszervezetnek, írja a Magyar Nemzet.

V. László bizalmasát, V. Istvánt is azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy az eljárásban vizsgált időszak elejétől, 2005-től tagja volt annak a részben magas beosztású rendőrökből álló bűnszervezetnek, amelyet a több budapesti szórakozóhelyet üzemeltető vállalkozó hozott létre.

Az ügyészség szerint V. László munkatársa az ügy júniusi kirobbanásáig azért adott pénzt a főtiszteknek, hogy főnöke mulatói zavartalanul, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken pedig razziákat tartsanak, írja a lap.

V. István nem tett vallomást, tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt az újabb gyanú közlésével szemben.

A Blikk pedig azt írja, hogy a házi őrizetben lévő V. Istvánt életveszélyesen megfenyegették. A férfi háza előtt géppisztolyos rendőrök posztolnak. A lap úgy tudja, hogy az egykori bizalmas teregette ki a legtöbb titkot a nyomozóknak.

A vállalkozót és bizalmasát bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetéssel, míg a főrendőröket ugyanilyen minősítés mellett azzal gyanúsítják, hogy vezető beosztású hivatalos személyekkén maffiaszerűen működve, üzletszerűen követtek el vesztegetést.