Hazahozták a fekete sereg vezérét

2012.09.14. 12:14 Módosítva: 2012.09.14. 13:41
Hazahozták Spanyolországból a másfél évig bujkáló, Magyarországon tényleges életfogytiglanra ítélt Magyar Róbertet, a fekete sereg néven hírhedtté vált bűnszervezet vezetőjét. A férfi péntek reggel fél hétkor megkezdte fegyházbüntetésének letöltését – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A közlés szerint "M. Róbert egy magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben 2012. szeptember 14-én 6 óra 25 perckor megkezdte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésének letöltését".

A Debreceni Ítélőtábla 2012. március 13-i jogerős ítélete szerint Magyar Róbert feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Körözési fotók Magyarról
Körözési fotók Magyarról

A fekete seregként ismertté vált bűnszervezet az ügyészség szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért és még a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A vád szerint a Magyar Róbert által létrehozott bűnszervezetet akár ezer főt is mozgathatott volna. Magyar Róbertet az ügyészség többek között azzal vádolta, hogy egy korábbi sérelmét megtorolandó ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosság 2003. augusztus 27-én történt egy III. kerületi szórakozóhely előtt, Ragyás Tóni a helyszínen életét vesztette.

Magyar Róbert 2010. január 16-án reggel tűnt el XIII. kerületi lakásából, ahol házi őrizetben volt, mivel előzőleg már három évet folyamatosan előzetes letartóztatásban töltött.

A Blikk szerint a 42 éves Magyar Róbertet idén augusztusban Spanyolországban  bedrogozva, szinte öntudatlan állapotban vitték be a rendőrségre, miután élelmiszert próbált elemelni egy kis boltból. Az egykoron hírhedt nehézsúlyú bűnöző álnéven, hamis papírokkal bujkált a spanyol Riviérán. Az utóbbi pár hónapban annyira elfogyott a pénze, hogy már az utcán élt, előfordult, hogy ott is aludt.

A hírek szerint a férfi két éves bujkálása alatt tucatnyiszor látogatott haza spanyol állampolgárként hamis papírokkal. Még a családját is meglátogatta, akik a rendőrpalota szomszédságában, a Teve utcában laknak. Edelényben és Miskolcon is járt, de a rendőrökhöz ezek az információk mindig utólag jutottak el.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, Magyar Róbertet már csütörtök késő délután hazahozták Spanyolországból, majd a Liszt Ferenc Repülőtérről éjszaka, a ferihegyi gyorsforgalmi úton szállították az V. kerületi Nagy Ignác utcába, a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézet I. számú objektumába. A TEK videofelvételén az látszik, hogy a férfit a terrorelhárítók kísérik be a fegyverrel őrzött utcából az épület egyik bejáratán, majd három kommandós kíséretében egy kétágyas zárkába viszik.