Menesztették a Portik-nyomozást vezető rendőrt

2012.09.14. 14:59 Módosítva: 2012.09.14. 15:16
A Portik Tamás ügyében folyó nyomozás vezetője nem csak posztjáról távozott, de már nem is rendőr, írja a hvg.

Menesztették a rendőrségtől a hvg.hu értesülései szerint a kilencvenes években olajozással foglalkozó Energol Rt. egyik vezetője, Portik Tamás ellen most emberölési ügyekkel kapcsolatban vizsgálódó rendőrök vezetőjét. A lap cikkében arról ír, hogy a még hivatalban lévő rendőr információkat juttatott a nyomozásról Portiknak. Az illetőt nem csak pozíciójából távolították el, de a rendőrségtől is. hvg kérdésére az ORFK sajtószolgálata csak annyit közölt, nem nyilatkoznak, mert ez "személyzeti kérdés". Mivel a nyomozást nem egy ember, hanem egy csoport folytatja, az eljárás nem akad meg.

Portik Tamást, akit július 14-én fogtak el XII. kerületi otthonában, azzal gyanúsítják, hogy az ő felbujtására lőtték le 1996-ban Prisztás Józsefet, hajtották végre két évvel később az Aranykéz utcai négy halálos áldozatot követelő merényletet, majd 1999-ben megölték Seres Zoltánt. Portik ügyvédje, Bánáti Kristóf korábban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy szerinte vallomásokon alapulnak a gyanúsítások és annyira nem tartalmaznak konkrétumokat, hogy arról "nyilatkozni sem nagyon lehet". Portik Tamás egyébként tagadja, hogy a vele szemben felhozottakat elkövette volna.

A lap értesülései szerint Portik ügyében meghallgatták a jelenleg jogerős büntetését töltő Tasnádi Pétert is. Tasnádi ügyvédje nem erősítette meg ezen információkat.