16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Orbán Viktor kinevezte Pásztor Istvánt az Információs Hivatal főigazgatójává

2012.09.15. 10:57

Kinevezte Pásztor Istvánt az Információs Hivatal (IH) új főigazgatójává Orbán Viktor kormányfő. A pénteki hatályú kinevezés a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg. Pásztor István a szervezet élén Pető Tibort váltja. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János kedden azt mondta: Pásztor István dandártábornok kijelölésénél - aki a katonai elhárításnál dolgozott felkéréséig - fontos szempont volt, hogy elhárítói munkáját a rendszerváltozás után kezdte.

A hatályos törvény szerint Magyarországnak négy nemzetbiztonsági szolgálata van: az Információs Hivatal, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, valamint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat.

Az IH polgári hírszerző szolgálat, ami elsődlegesen az országhatáron kívül tevékenykedik. Általános rendeltetése, hogy a külföldre vonatkozó vagy külföldi eredetű bizalmas információk megszerzésével segítse a magyar nemzeti érdekek érvényesülését, működjön közre Magyarország függetlenségének biztosításában és törvényes rendjének védelmében - olvasható a szervezet honlapján.

A Kormányszóvivői Iroda hétfőn közölte az MTI-vel, hogy szeptember 1-jétől a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János gyakorolja az Információs Hivatal irányításával kapcsolatos jogköröket. Az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet jelölte ki az IH irányítására Orbán Viktor miniszterelnököt, aki e feladat ellátására - törvényi felhatalmazás alapján - a Miniszterelnökség szervezeti és működési szabályzatában Lázár Jánost jelölte ki.  • Hírek
  • Bankszámla