Elterelik az autósokat a 4-6-os felújítása miatt

2012.09.16. 11:21 Módosítva: 2012.09.16. 11:22
Október közepétől november elejéig felújítják a 4-es és 6-os villamosok pályáját a Corvin-negyed és a Blaha Lujza tér között.

A villamospálya leginkább elhasználódott szakaszait újítják fel október 13-a (szombat) és november 4-e (vasárnap) között a 4-es és a 6-os villamosok vonalán az Üllői út és a Bérkocsis utca között.

Ebben az időszakban a villamosjáratok megosztva, két szakaszon: a dél-budai végállomások és a Corvin-negyed, valamint a Blaha Lujza tér és a Széll Kálmán tér között közlekednek. A Boráros tér és a Blaha Lujza tér közötti szakaszon 4-6V jelzésű villamospótló autóbuszok járnak majd, teljes vonalukon az ideiglenesen kialakítandó buszsávban.

A Blaha Lujza tér és a Boráros tér között a buszsáv mindkét irányban a jobb oldali forgalmi sáv helyén kerül kialakításra, tehát "a Nagykörúton három héten át az autóforgalmat is jelentősen korlátozni kényszerülünk majd, október közepétől" - olvasható a BKK közleményében.

A rekonstrukció során a József utca és az Üllői út közötti szakaszon összesen közel 1100 méter hosszú sebességkorlátozás szűnik meg, így az átépítés után gyorsabb villamosközlekedésre lehet számítani ezen a szakaszon. A megépülő villamosvágányok egységes, bazaltbeton burkolatot kapnak, a beépülő új anyagok pedig a Combinók jelenleginél csendesebb közlekedését is elősegítik.

A villamosok által nem érintett vonalszakaszon a Boráros tér és a Blaha Lujza tér között közlekedő 4-6V villamospótló autóbuszokkal lehet majd utazni. Az autóbuszok a csúcsidőszakban 1 percenként, napközben pedig 1-2 percenként indulnak majd a végállomásokról.

A Boráros tér és a Blaha Lujza tér megállók közötti szakaszon a villamospótló autóbuszok számára ideiglenesen buszsávot alakítanak ki mindkét irányban a jobb oldali forgalmi sávok helyén, ezért jelentős közúti torlódások várhatók, az autósok majd a Haller utca, illetve a Hungária körút felé kerülhetnek.