Ma döntenek a nőverésről

2012.09.17. 12:34

Igen ritka nap a hétfői, ugyanis egyetlen törvényt sem fog hozni a Ház, arról viszont szavaznak, hogy bekerüljön-e a BTK-ba a családon belüli erőszak. Napirend előtti felszólalások, interpellációk és kérdések viszont lesznek, így most sem maradunk szórakozás nélkül.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mi az, hogy langyosan induló nap?? A Fidesz-frakció az előbb döntött arról, hogy az IMF kedvéért ma mégsem lesz szavazás a költségvetési módosítókról. A legkevesebb, amit mondhatunk, az az, hogy az élet egy hatalmas pénzügyi hullámvasút!

  • Hogy Kate Middleton neve a naked tit model anagrammája. Mi lesz itt még!

  • Az ülés előtti órákban Kovács László kavarta fel az állóvizet egy félelmkeltő című azonnali kérdéssel. Ha ezt tényleg fel meri olvasni, fideszes is nem marad szárazon! Szóval mégsem lesz unalmas ülés, hála istennek.

  • Egy megbízható forrásból szerzett dokumentum szerint a következő számok sorakoznak az ismert MSZP-s exelnök hordozható szalagos magnóján:

    Avril Lavigne: Why

    Annie Lennox: Why

    Frankie Avalon: Why

    Jadakiss ft. Anthony Hamilton: Why

    Rascal Flatts: Why

    Carly Simon: Why

    Mint látható és hallható, Laci Bácsi továbbra is a demokratikus baloldal Búbánatos Szexi Fiúja, kérdés, Orbán hogyan tud majd ellenállni ennyi érzelemnek.

  • Na, összehívják-e a honvédelmi bizottságot a hírre, hogy terrorista kézbe került a szentesi vízgazdálkodási társulat weboldala?

  • Ezzel a címmel kezdi az LMP-s Ertsey Katalin az ülésnapot, ami egyben egy vasárnapi tüntetés címe is volt. Az eseményről készült videónk:

  • hogy bármelyik képviselő képes lesz-e überelni az adóellenőrnőt, aki egy másik adóellenőrnő jelenlétében megkérte az orvost, hogy nyúljon bele a fenekébe, majd a tanú jelenlétében megbüntette, mert nem adott számlát? Ha valaki ennek csak a közelébe kerül, már nyerő napunk van.

  • Ertsey Katalin megköszönte a pálfordulást a családon belüli erőszak témában, Balog Zoltán miniszter még egy halvány tapsot is kapott. Amit ezután kapott a Fidesz, azt viszont már nem teszi ki az ablakba: a képviselő szerint a Fidesz egyenesen arcul csapta azokat a gyerekeket, akiket otthon is csak a verés vár azzal, hogy éjszakára tette a témában folytatott vitát. Azzal pedig szerint mindennél jobban kifejezte a párt a véleményét, hogy az azóta már legendává vált Varga István képviselőt küldte a vitára. A nők azonban szerinte fellázadtak, és megköszönte, hogy meghallgatták a magyar nők üzenetét.

    Mellékszálként Ertsey megemlítette, hogy morálisan ugyanúgy megbukott a kormánypárt ebben az ügyben, mint az azeri szálon. Amiatt még nem mondott le senki - de fog, jósolta Ertsey.

  • Nem tudom, emlékszik-e a képviselőasszony, hogy dícsérjen meg téged az E. Fehér Pál - kezdte válaszát Balog miniszter. Lendavi Ildikó sokat tudna mesélni róla, tette teljessé az egészen meglepő helyre beszúrt kommunistázást Balog, amitől annyira bezsongtunk, hogy csak arra kaptuk fel a fejünket, hogy Balog már bizonyos honlapokon olvasható primitív férfiellenességről beszél és arról, ne beszéljünk családon belüli erőszakről, mert a család a legnagyobb érték, így nem méltó ez a kifejezés.

    Sőt, Balog szerint az ügyet nem szabad kékharisnyás üggyé tenni.

    Vastaps, Wittner Mária az asztalt veri örömében.

  • Lopakodó eurodiktatúra után a brüsszeli birodalomépítés nyílt szakaszába jutottunk - váltott témát a jobbikos Balczó Zoltán, aki természetesen elvárja a kormánytól, hogy nyítlan utasítsa el, hogy a kormányok önkormányzatok rangjára süllyedjenek. Pláne, hogy mi gyarmati státuszba süllyedünk a periférián. 2003-ban nem erre az unióra mondtak igent a magyar választók Balczó szerint, és nem nyitunk cukrászdát Bécsben, legfeljebb cukrászdát takaríthatunk.

    Na jó, gondoljunk bármit is a Jobbik EU-ellenességéről, ez utóbbi nem volt rossz szöveg.

    Aztán bejelentette, hogy a Jobbik vitanapot kezdeményez "Nemzetek Európája vagy Európai Egyesült Államok" címmel.

  • a magyar álláspontról a föderális Európa ügyében, Washingtonban 5 vetélés után végre megszült a panda, amihez ezúton is gratulálunk.

  • Németh Zsolt külügyi államtitkár válaszának leginkább karakteres állítása viccen kívül az volt, hogy Magyarország jövőjét az Európai Unión belül képzeli el. Második helyre befér az "Európa soha nem lesz Amerika" állítás is. Ezt akár egy teljes vitanapon keresztül ki tudná fejteni.

  • Miközben egy MSZP-s épp a kormányt beszámíthatatlanozza az azeri baltásgyilkos-ügyben, sokkal véresebb tétek forognak: kiderült, hogy napokon belül Budapestre érkezik Lesley Page bábaprofesszor, a Brit Királyi Bábakollégium elnöke, a nappaliban kipréselt méhlepények nemzetközi hírű szakértője.

  • Azt már régóta tudjuk, hogy a kormány politikája kiszámíthatatlan, de lassan már beszámíthatatlan is - kezdte a párt új stratégiájának értelmében a Horn Gyula-i kisember megszólítását az MSZP-s Lukács Zoltán. A felszólalás egyébként az azeri baltás gyilkos kiadatásáról szólt, illetve arról, hogy ez Orbán Viktor döntése volt.

    Miért érte meg szégyent hozni Magyarországra és veszélyeztetni egy térség biztonságát? Miért érte meg elérni, hogy hosszú évtizedek után magyar zászlót égessenek?

    Ezután az IMF-lista kiadását is kérte a kormánytól, azzal a gyanúval együtt, hogy ez a lista nem is létezik, csak a Fidesz kommunikációs stábja készítette, hogy áttolják a megszorítások felelősségét az IMF-re.

  • A kormány nevében Cséfelvay Zoltán gazdasági államtitkár válaszolt, vagyis baltás gyilkosozás nem lesz, csak IMF-ezés. Az államtitkár önmagát idézi, mint a kiszámíthatóság bizonyítékát - ő már 2011-ben is arról beszélt, azért van szükség védőhálóra, mert ez eurózóna meghatározó államai is bajban vannak. És tessék, ez azóta is igaz, azóta is baj van!

  • Mint Szappan Csaba, Pápa város rendőrkapitánya!

  • A KDNP határozottan elítél minden erőszakos cselekényt - szögezte le, sőt, hangsúlyozta, sőt, emelte ki, sőt, hangoztatta, sőt, egyenesen jelentette ki a párt képviselője Lukács Tamás, majd a család értékeiről értekezett.

    A hűség nem korlátozódik a szexuális életre, azt is jelenti, nem mondok rólad rosszat egy társaságban - fejtegette, sőt, magyarázta, egyes pillanatokban már-már deklarálta Lukács.

    Mindig az áldozatok pártján állunk, a bűnt pedig mindig bűnnek fogjuk nevezni - adta hírül a képviselő, majd hozzáfűzte, a problémák valódi megoldásában érdekelt a párt.

    "Engedje meg, hogy elmondjam, mit tett a kormány a családokért" - mondta többek között a válaszában Soltész Miklós, ami az érdemi napirend előtti válaszok talán legbiztosabb jele.

  • a KDNP nemsokára törvényjavaslatot nyújt be arról, hogy társaságban nem fikázhatjuk a szexpartnerünket. Mégis vannak tartalékok a magyar törvényhozásban és a sokszor leírt kereszténydemokrata mozgalomban!

  • fontos szempont lesz az a vitában, hogy ne családon belüli, hanem kapcsolaton belüli erőszaknak hívják majd ezt a tényállást, mondta Soltész.

    Próbálok kutatni az agyamban, hogy ennél a kifejezés-kérdésnél mócsingosabb gumicsonton mikor sikerült rágódni az úgynevezett közbeszédben, de egyelőre még csak hasonló sem jut eszembe.

  • Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető a 2008-as IMF-megállapodásról rántja le a leplet, amikor szerint a kormánytöbbség nem volt beszámítható állapotban. Az MSZP-sek miért szavazták meg akkor a megszorításokat, szólítja meg őket szónokian, vagyis a Horn Gyula-i értelemben vett kisembereknek ma különösen jó napjuk van, már ha éppen parlamenti közvetítést néznek, ami mondjuk nem valószínű.

    Az egy rossz megállapodás és egy rossz gazdaságpolitika volt, mondta Rogán kedvenc iPadjével a kezében elmondott felszólalásában.

  • mint a dán Bendtnert a foci EB-n, aki egy online fogadóiroda alsógatyájára illesztett reklámját villantotta meg meccs közben? Bendtner végül 100 ezer eurót fizethetett.

  • Magyar hírességek rezonálnak Nagy Ferótól Till Attiláig a hét témájára ebben a videóban.

  • Az MSZP-s Gúr Nándor lendületes interpellációjában annyira kisemberes volt, hogy egy kannásborral töltött Suzuki Swift adja a másikat: kimondta, hogy "munkahellyüket". Ez jobb, mint a jappán és a pusszi!

  • Budapesttől Miskolcig félnek az emberek, mert szűnnek meg a munkahelyek - kezdi az interpellációkat az MSZP-s Gúr Nándor, ami ugyan jellegzetes Gúr Nándor-i fordulat, most mégsem tudjuk máshogy látni, mint a 2014-es választásra kiírt - egyelőre meg nem erősített hitelességű - MSZP-s stratégia alapján szabott hozzászólást.

    A párt mastermindjai arra jutottak, az embereket nem az olyan elméleti dolgok érdeklik elsősorban, mint a költségvetési hiány meg a demokrácia, sokkal inkább az olyanok, mint a villanyszámla, így a pártnak főleg ilyen perspektívából kell megközelítenie a témákat. És tessék, a mai szocialista megszólalások egy kis baltás gyilkosozást leszámítva csak ilyesmiről szólnak, az pedig igazán bocsánatos bűnt, ha valaki baltás gyilkosokról beszél a parlamentben, ha éppen megteheti.

    Ha most fideszes képviselők lennénk, akik ráadásul olvassák a Fent és lent blogot, ahol az említett stratégia megjelent, mi biztos minden felvetés ezzel csapnánk le. Ez a halmaz viszont valószínűleg nem túl nagy, a válaszoló Czomba Sándor államtitkár legalábbis biztos nem tartozik ide.

  • Artista, Show, Revü és Varieté képzés
    Rippel emelő akrobatika
    Talaj és partner akrobatika
    Dobó és gula akrobatika
    Gumiasztal (kicsi és verseny)
    Egykerekű bicikli
    Drótkötél egyensúlyozás
    Röhnrad
    Zsonglőr képzés (profi és amatőr)
    Légtornász képzés: Trapéz, Tissue, Gurtni, Kötél
    Eséstechnika és kaszkadőr képzés
    Pantomim és bohóc képzés
    Látvány harcművészet: Capoeira, Shaolin Kungfu
    Színpadi mozgás - testkifejezés
    Self management - A siker titka

  • A válaszát, hát ezek után, hogy lehet elfogadni? - mondta indulatosan Czombának Gúr, bár nem ugyanarra gondolt, mint amit mi fejtegettünk az előbb.

  • Balczó Zoltán ma már másodszor szólal meg, és az európai horizont után most sem adja alább, az orosz földgáz ügyében interpellál. Mégsem ezzel vett le minket a lábunkról, hanem a "jómagam, mint az európai unió szakbizottságának tagja" kifejezéssel, ami, bármire is vonatkozzon, a legerősebb önmeghatározás a jómagam is szoktam úszni egyébként óta.

    Sajnos nem Németh Lászlóné fejlesztési miniszter, hanem Fónagy János államtitkár válaszol, de ő is megnyugtató - az orosz féllel folyamatosak a tárgyalások, fennakadás nincs.

  • Csupán a parlamentben eddig 29-szer szólalt fel az LMP azügyben, hogy szükség van épületfelújítása programra - kezdte a jubileumi, harmincadik témába vágó felszólalást Vágó Gábor.  Eddig egy darab papírt sikerült a kormánynak összehozni, mondta a képviselő egy lesajnáló gratulálunk kíséretében. Ráadásul nemcsak a meglévő épületek szabályozásán nyerhetnénk, hanem a jövőbeli épületetek szabályozásán, mondta.

    Fónagy János arra kéri a képviselőt, vegyen elő tollat és papírt, mert sok számmal fog válaszolni. Majd tényleg sok számmal válaszolt, Vágó pedig tényleg papírra jegyzetel. De még így is kevesli, amit az államtitkár elmondott, bár a célokkal egyetért vele.

  • méghozzá egy álíhír formájában:

    A KDNP javaslatára a kormány az emberölést is kivenné a büntető törvénykönyvből

    Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a parlamentben kifejette, hogy az ember és az ölés egymásnak ellentmondó fogalmak, így egy tényállásban szerepeltetni őket botorság. Az ember ugyanis eleve a humánum maga, a Teremtő által adott élet egyfajta nagykövete, így az ölés, az élet elvétele ösztönszerűen idegen tőle - mondta Soltész.

  • Cseresnyés Péter (Fidesz) öninterpellációját a parlamenti tudósítások legnemesebb hagyományait követve nem közvetítjük. Pedig arról kérdez, milyen tervei vannak a kormánynak az óvodáztatás és iskoláztatás szülői terheinek könnyítésére.