Megvan a villámgyors közbeszerzés nyertese

2012.09.24. 11:41

Egyedüli indulóként a Bell & Partners nyerte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség kommunikációs közbeszerzését, írja a Kreatív Online. A szeptember 9-én aláírt szerződés szerint az ügynökség 477 millió forint + áfa + 50 százalékos eltérésnyi keretösszegért dolgozik majd.

A lap felidézi, hogy a közbeszerzést nagyon rövid határidővel írták ki: az OHÜ felhívása augusztus 16-án jelent meg a gyorsított tárgyalású eljárásra, a jelentkezési határidő pedig augusztus 21-én le is járt. Az LMP két politikusa, Schiffer András és Szilágyi László augusztus 22-én feljelentést tett hűtlen illetve hanyag kezelés gyanúja miatt.

Schiffer akkor azt mondta: az ilyen rövid határidők brutálisan csökkentik a lehetséges pályázók körét, ezzel jelentősen felverik az árat. A rendőrségnek a büntetőeljárás során szerinte azt kell kiderítenie, szándékosan vagy gondatlanságból írták-e ki így a pályázatot, illetve, hogy mekkora kár éri ezzel az államot.

A Kreatív Online emlékeztet arra is, hogy az OHÜ azóta reagált az LMP feljelentésére. Azt hangsúlyozták, hogy az augusztus 21-i határidőre csak részvételi szándékot kellett jelezni, ráadásul a hivatalos hirdetmény megjelenése és a határidő között hat nap állt rendelkezésére az ügynökségeknek, hogy jelentkezzenek.

A Bell & Partners már megnyerte az Agrármarketing Centrum 750 milliós keretösszegű tenderét, 2011-ben pedig többek között a Közigazgatási és Igazságszolgáltatási Minisztérium (KIM), a Hungarofest és a Magyar Fejlesztési Bank többszáz millió forintos médiavásárlási és kommunikációs közbeszerzéseit, írja a Kreatív Online.